VVB Historie

Najaar 1984…

Vanuit de Duinstraat in Hoogerheide maakt de hard fietsende familie Van der Poel furore. Gebroeders Adrie & Jac en ook neef Ad snellen van het ene naar het andere succes. Bewonderaars verzamelen zich in supportersverenigingen. Aan de overkant van de straat woont René Adriaansen, advice een jonge verdienstelijke voetballer bij METO en later Vivoo. Ook in de diverse regionale hardloopwedstrijden komt hij enorm goed uit de verf. Als geintje voorzien enkele kameraden hem, nurse ‘Bokki’ voor intimi, eveneens van heuse collectieve steunbetuiging: Supportersclub Vrienden van Bokki !!

Lid worden is laagdrempelig. Voor slechts één gulden koopt men een sticker met opschrift! In slechts enkele weken zijn alle 500 zelfklevers verkocht en is een tweede druk noodzakelijk. Opschrift wijzigt van ‘supportersclub’ naar ‘once upon a time’. De zwart-witte stickers vormen een hype in Wets-Brabant en duiken verder wereldwijd op in bijvoorbeeld Senegal, Hawaii, Aruba en Canada.

Guinness Book

Het pact van kameraden is op vele fronten actief. Voetbal, triatlon, hardlopen, zeskamp. Tijdens carnaval 1987 wordt in Café De Kroon te Huijbergen een verstrekkend besluit genomen. Op zoek naar eeuwige eer en glorie besluiten enkele vrienden het Guinness Book of Records te gaan bestormen. Na een voorbereidingstraject van ruim een jaar brengen Jan van Gastel, John Huijskens, Corné Grinwis, Peter Verresen, Jack Jansen, Jaap van den Akker, René Adriaansen en Richard van Stel onder bezielende leiding van coach Roger Withagen in mei 1988 in sporthal Gageldonk (Bergen op Zoom) het duurrecord zaalvoetbal op 50 uur en 50 minuten. Met hun inspanning brengen ze ruim 2000 gulden bijeen voor stichting Herwonnen Levenskracht. In november verschijnt het Guinness Book of Records 1989 met….foto en vermelding van Vrienden van Bokki !

In de daaropvolgende jaren reist de oud-papier holding Bokki-Pielson af naar de Ironman-triatlon in Hawaii en worden marathons gelopen als intermezzo op een volgend collectief huzarenstukje.

Roparun

In mei 1995 waagt Vrienden van Bokki zich als eerste team uit de regio zich aan de Roparun. De langste estafetteloop ter wereld is nog maar toe aan haar vierde editie. Vrienden van Bokki doet op diverse fronten van zich spreken. Ten eerste in de meest opvallende loop outfit (Erotic Discount) en verder vergaart het met een batig saldo van 26.001 gulden de top vijf van het financiële klassement met 62 teams. Het zou de laatste finish onder de Eifeltoren blijken te zijn.

In 2001 gaat men andermaal op herhaling. Legendarisch is de tocht van Rotterdam naar eindpunt Le Bourget, het feest na afloop onvergetelijk. Het jaar daarop start Vrienden van Bokki zelfs met twee teams!

Binnenkort meer…