Tanzania 2012

Voorlopig laatste missie Tanzania?

De missie in 2012 was duidelijk, unhealthy er moest snel een sanitairgebouw komen, decease met toiletten en douches, pills voorzien van septic tanks en solide sanitair.

Verder moesten er bedden komen in de slaapzalen die in het verleden waren gebouwd, er werd door een aantal kids nog steeds op de grond geslapen.

Door Richard van Stel en Gert-Jan de Kort werd een reis van iets meer dan 2 weken ondernomen om deze zaken ter plekke te regelen en te helpen met de bouw van het sanitairgebouw.

Bij aankomst echter bleek dat de watermolen defecten vertoonde en dat daar niets mee was gebeurd. De watermolen stond tijdelijk stilgezet, totdat het onderhoud kon worden betaald.

Gert-Jan en Richard legden een bezoek af aan de organisatie die de pomp had geplaatst en sloten een onderhoudsovereenkomst, zodat de organisatie van Mama Winny er geen omkijken meer naar heeft.

Met de beschikbaarheid van water, komt ook de verbouw van gewassen dichterbij en het kweken van bijvoorbeeld eigen groente en andere voedingsmiddelen.

In samenwerking met een NL zadenbedrijf wordt op dit moment geprobeerd de juiste gewassen te laten verbouwen, om niet alleen te zorgen dat de school self-supporting is maar ook dat de voedingsmiddelen en groente die niet voor eigen gebruik is in de buurt kan worden verkocht.

Met het geld dat hiermee word verdiend kan de school weer andere zaken financieren.

Aan het eind van de missie 2012 blijkt dat er op dit moment geen grote bouwprojecten meer nodig zijn, maar dat onderhoud en exploitatie van de school zeker ondersteuning nodig hebben.

We laten Mama Winnie daarom zeker niet in de steek, maar blijven haar structureel ondersteunen, samen met een aantal kinderen en hun familie in de buurt van Chamwino.