In memoriam

Gert-Jan de Kort


WOENSDRECHT – Vrienden van Bokki. Al ruim drie decennia doet het pact van kameraden de zuidwesthoek en ver daarbuiten op haar grondvesten schudden. Legendarisch zijn de sportieve prestaties welke altijd waren voorzien van een sociale lading. De voorbije zeven jaar voorzag de vriendenclub met de organisatie van de Ster van Woensdrecht vele kinderen van een unieke sportbeleving. Uit de baten van de estafetteloop werden inmiddels veel kankergerelateerde projecten in de eigen regio gerealiseerd. Ook internationaal doet de stichting al enige tijd van zich spreken. Fysiek en financieel voorzag zij de minderbedeelde medemens. Wereldwijd, recent nog Gambia, bouwde het eigenhandig weeshuizen, slaapzalen, klaslokalen, watervoorzieningen, toiletgebouwen.

Gert-Jan de Kort vertolkte in deze vele jaren de functie van voorzitter met verve. Als groot animator, als organisator, als discjockey, als spil waarrond waar alles draaide, als kartrekker. Velen in het Woensdrechtse voetbalwereld kennen hem voorts als vader van oud-WVV speler Vigo en afgevaardigde van de shirtsponsor (Vrienden van Bokki) van de gehele WVV-jeugdafdeling. Ook nam hij talloze malen de honneurs als ‘voice’ tijdens de jaarlijkse ZWH-voetbalgala waar. Menig voetballer heeft in spanning, wat betreft de bekendmaking van de gouden, zilveren en bronzen Voetballer van het Jaar en de huldiging van Topscorer van het Jaar, aan zijn lippen gehangen.

In juni 2016 werd bij hem de ziekte van Kahler geconstateerd, oftewel kwaadaardige cellen in het beenmerg. Een met chemotherapie te behandelen vorm van kanker. Echter niet voor Gert-Jan de Kort. Op zondag 19 maart verloor een prachtige persoonlijkheid een ongelijke strijd. Onder enorme belangstelling vond de crematieplechtigheid plaats. Hij werd slechts 49 jaar.